(24 april 2018, Yuri van den Brand)

Met de opdrachtgevers Jochem en Alex gaan we naar Teugen voor de CleanTech Battle. Het schaalmodel was niet de enige zware last. Het project wordt multidisciplinair uitgevoerd en de studenten van de verschillende studies werken allemaal erg hard door om iets moois neer te kunnen zetten in Teugen.

Na een korte introductie konden bezoekers vrij rondlopen en vragen stellen aan de deelnemers. Wij van Voltor, als finalisten, proberen zo veel mogelijk vragen te
beantwoorden. Hierbij krijgen we zowel vragen van medestudenten als deskundigen van verschillende vakgebieden. We kregen bijvoorbeeld veel vragen over het frame, de vormgeving van de spatborden maar ook over het imago dat Voltor neer probeert te zetten door een elektrische tractor te gebruiken voor tractorpulling.

Van de 5 finalisten zijn er 4 van het Saxxion. Bij het presenteren van de concepten waren wij als eerste aan de beurt. Na een aantal pittige vragen werden we door tijdnood onderbroken, maar het publiek reageerde zeer enthousiast.

Nadat alle finalisten hun presentatie hadden gegeven ging de jury in beraad en kreeg het publiek de tijd om via de CleanTech App te stemmen op hun winnaar voor de publieksprijs.

Uiteindelijk wonnen wij de publieksprijs, bestaande uit een pitch bij de Rabobank om sponsoring te krijgen en een bouquet. De jury leek vooral op ontwerp gefocust en niet zo zeer op techniek, wat we erg jammer vonden. We hadden graag (ook) een van de geldprijzen gewonnen maar zijn zeer vereerd dat het publiek ons idee het beste vond.

Onze begeleidende docent Fokko Bakker feliciteert ons en we maken een groepsfoto. Daarna sluiten we de dag af en gaat iedereen weer richting huis. Tijdens het vervoeren van het model van de spreekhal naar de auto raakt een van de spatborden helaas beschadigd. Gelukkig was de presentatie op dat moment al geweest.

Categorieën: Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *